Review

Jerom heeft de diagnose PDD/NOS en ADD en een vertraagde informatieverwerking.

Review van de moeder Jerom:

 " De uitleg over de werkwijze van Mission Possible was duidelijk. De uitleg in de vorm van een strip, is goed te begrijpen. Plaatjes spreken meer aan dan alleen letters. Eigenlijk kunnen we alleen maar pluspunten bedenken. Jerom had door de begeleiding een "kort" lijntje met zijn na te komen afspraken, het gaf hem een heel stuk duidelijkheid en structuur. Daardoor voelde hij zich zekerder. In eerste instantie vond hij het allemaal niks maar thuis merkte je wel dat hij er toch mee bezig was. Hij hield zich steeds beter aan de aantekeningen die hij meekreeg. Hij moest thuis er wel steeds door ons aan herinnerd worden om overal aan te denken maar vond het na de gewenning eigenlijk "normaal".

Dit alles werkte ook op ons door, geeft ons meer vertrouwen in hem, geeft minder druk en stress. Het geeft ook het gevoel dat we het niet alleen hoeven te doen waardoor je weer beter kunt ademen. Het is een prettig idee dat je weet dat er op school iemand is die er voor hem is.

We hebben niks gemist, we hebben het ervaren als een hele prettige extra aanvulling, een warm bad. Sterk kanten vonden wij: feeling om op de goede golflengte met Jerom te zitten, hem goed aan kunnen voelen, goed inlevingsvermogen zowel naar Jerom alsook naar ons als ouders, meedenkend, betrokken. Zwakke kanten: Klinkt misschien niet geloofwaardig maar ik weet er zo gauw geen.

Ik vind zelf dat het een meerwaarde zou hebben als deze vorm van begeleiding op een of andere manier in de rugzak zou kunnen worden ingepast."

 

Terug naar: Alle reviews